Kapcsolat
Reőthy Gábor

BEMUTATKOZÁS

Közel húsz éve foglalkozom lovasoktatással, lovagoltatással, lovarda- illetve lovastúra-vezetéssel. Kezdetben saját üzemeltetésű lovardában, később szerződéses lovas szolgáltatóként, illetve lovasoktatóként szereztem szakmai, emberi és szolgáltatói tapasztalatot.

Sok-sok nyeregben és futószárral a kézben eltöltött óra, számos, lovasokkal, szakemberekkel és szülőkkel folytatott beszélgetés, elolvasott szakkönyv csiszolta azt a tapasztalatot, amelyre támaszkodva bátran, és felelősséggel vállalhatok lovas tanítványokat.

A haladók mellett szívesen foglalkozom gyermek és felnőtt kezdőkkel, újrakezdőkkel is, mert fontosnak tartom az alapszintű lovastudás átadását. Az a tapasztalatom, hogy ennek hiánya a lovas számára a későbbiekben komoly gondokat okozhat. Csak az alapszintű lovastudás maradéktalan megszerzése teremtheti meg egy további biztonságos hobbilovas lét, vagy egy kezdődő versenyzői karrier alapjait.

A BOLDOG LOVAS

Megalkottam a boldog lovas fogalmát, mert ez fejezi ki a legjobban azt a törekvést, ami munkámat jellemzi. A boldog lovas magabiztos. Az alapszintű lovastudás megszerzése után - akár gyermekként is - tisztában van a folyamat minden mozzanatával azaz: elő tudja készíteni a lovat, a hátán ülve minden körülmények között ura a helyzetnek, s lovaglás után le tudja ápolni és el tudja látni a lovat, minden külső segítség nélkül.

BIZTONSÁG, BIZTOS TUDÁS, BIZONYOSSÁG

Meggyőződésem, hogy a lovaglás, illetve a lovaglás tanulás során a ló és a lovas biztonsága mindennél előbbre való. A biztos tudás a lovasnak önbizalmat ad, amit a ló rögtön megérez, s ami nélkül nincs harmonikus lovaglás, csak küzdelem ló és lovas között. A bizonyosság szintén a lovas önbizalmát erősíti, de ezt csak tapasztalt oktató segítségével lehet megszerezni.


Ezek a dolgok csak az alapismeretek - a lovaglás ABC-jének - maradéktalan elsajátításával, az írott és íratlan szabályok megtanulásával és betartásával érhetők el. De megéri a kitartás, mert a lovas így jut el - kb. 30 óra alatt - az alapszintű lovastudás megszerzésének első mérföldkövéhez: az első tereplovagláshoz. Ha ez megvan, csak akkor jöhet minden más: az álmok, az ambíciók.

ABC LOVASISKOLA

Az alapok megtanítására kidolgozott módszer, amellyel tanulóimat oktatom, kerek egész, a lovaglás abc-je. Többszáz éves európai, ezeréves magyar hagyományon, és lovaglási stílusoktól független, általános fizikai törvényszerűségeken alapul. Összefoglalja mindazt az anyagot, amely az alapszintű lovastudás megszerzéséhez szükséges. Ezért kapta az ABC LOVASISKOLA nevet.

A TANÍTVÁNYOK

Egy lovasoktató munkáját leginkább a tanítványok tudása, elégedettsége, eredményei minősítik. Régebbi tanítványaim már sikeres felnőttkén élik életüket, némelyik már túl van a második diplomáján is. Ami a régiekben és a mostaniakban közös: a lovas tudáson túl, a szülői visszajelzések alapján, a mindennapi életben, az iskolában, a munkában mindegyik jobban teljesít, fegyelmezettebbek, magabiztosabbak, tisztelettudóbbak, empatikusabbak sok más társuknál. Számomra ez legalább annyira fontos, mint a lovastudás átadása.

HITVALLÁS

A ló közelében lenni, szeretgetni, a hátára ülni, anélkül, hogy kényelmetlenséget, fájdalmat okozunk neki, tudás, öröm és kiváltság. Ennek a megszerzésében tudok segíteni mindenkinek, aki bizalmával megtisztel.

Hiszek abban, hogy az ember a természet része, és hogy az embernek feladata, hogy visszataláljon a természethez, visszataláljon önmagához. Az odavezető úton a ló megbízható társ lehet.

Szeretettel várok minden kedves érdeklődőt!

REŐTHY GÁBOR

Reőthy Gábor
Reőthy Gábor
Reőthy Gábor

Bejelentkezés, információ: +36 30 721-5683