Kapcsolat

LOVASOKTATÁS

A gyermek és felnőtt tanulók egyéni oktatásban részesülnek, (futószáron, karámban, osztályban, terepen) figyelembe véve az életkori és egyéni sajátosságokat és a testi, fizikai adottságokat. A lovaglás oktatás szakképzett oktató vezetésével, elemző módszerrel folyik.

A lovaglással párhuzamosan elsajátítják az ahhoz szükséges egyéb gyakorlati ismereteket, mint például a nyergelés, lóápolás, felszerelés karbantartás stb. Elsajátítják továbbá a lóval, lovaglással kapcsolatos egyéb elméleti ismereteket, mint például a lovak viselkedésw, a lófajták, a lovas sportok, vagy lótartási szokások. A haladás egyéni tudásszinhez van igazítva, a lovaglás futószáron, egyénileg, osztályban és terepen történik, a ló körüli gyakorlati tennivalókkal kiegészítve.

Az órák

hétközben a délutáni és koraesti órákban, hétvégén egész nap kerülnek megtartásra, heti minimum 1 maximum 3 alkalommal, egyéni időegyeztetés szerint.

A tananyagban

az alapszintű lovastudás megszerzéséhez szükséges elemek szerepelnek, többek között alapvető biztonsági és lovaglási ismeretek (pl. a ló biztonságos megközelítése, lovardai gyakorlatok mindhárom jármódban, a tereplovaglás szabályai stb.), a ló körüli teendők (nyergelés, ápolás stb.) szerepelnek.

Az oktatás célja,

hogy a tanuló számára biztos alaptudást és bizonyosságot adjon, amelyre bátran építkezhet a későbbiekben hobbylovasként, hobbylótartóként vagy akár versenyzőként is.

Reőthy Gábor
Reőthy Gábor.

LOVAS TANFOLYAM KEZDŐKNEK

Az ABC LOVASISKOLA Magyarországon elsőként kötött idejű, lovasoktatást hirdet kezdő és haladó felnőttek, és 9 év fölötti gyermekek számára. Időtartama 30 óra - 7-9 hónap heti 1-3 alkalom, egyeztetés szerint.

A TANFOLYAM CÉLJA

hogy a fenti módszer segítségével meghatározott időn belül, az esetlegességet kizárva, garantált eredményt hozzon, és árkedvezményt is biztosítson.

A tanfolyam végén

A tanulók a megszerzett ismereteikből az oktatási időszak végén házi vizsgát tehetnek, melyről oklevelet kapnak, s mely tudás birtokában bárhol biztonsággal lóra ülhetnek, mert ismerni fogják általában a lovat, a felszerelést, az istállót, képesek lesznek felismerni a biztonsági feltételek meglétét vagy hiányát. Beiratkozási lehetőség folyamatosan. Mindenkit szeretettel várunk!

Reőthy Gábor
Lovas óra Reőthy Gábor

Bejelentkezés, információ: +36 30 721-5683